Aardappelgratin

Vegetarische aardappelgratin


Vegetarische aardappelgratin is een lekker recept dat je vrij eenvoudig kunt bereiden. Voor het bereiden van dit gerecht ben je ongeveer 15 a 20 minuten kwijt.

Deze aardappelgratin moet zo ongeveer 40 minuten in de oven om goed gaar te worden.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 paprika
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 300 gr vastkokende aardappelen
  • 1 maïskolf

Als eerste kun je het beste de oven voorverwarmen op 210 graden Celsius.

Schil nu de aubergine en de courgette. Snij deze in plakjes van zo’n ½ cm dik. De aardappelen kun je ook alvast schillen en ook in plakjes van ongeveer ½ cm dik snijden. De maïskolf korrels kun je het beste over de lengte van de punt tot aan de kont er af snijden. Je kunt ze er ook met je vingers uit wippen.

Om de saus te maken pak je een pan. Hier doe je de olijfolie in. Zet dit op een laag vuurtje en doe hier de gezeefde tomaten in. De paprika kun je nu snijden in blokjes, doe deze ook bij in de pan.

Snij een paar plakjes courgette en aubergine fijn en doe deze ook bij in de pan. Naar een paar minuten is de saus al klaar. Strooi dan de tijm erover heen en meng het goed door.

De helft van de aardappelplakjes leg je nu op de bodem van de ovenschaal. Strooi over de aardappelplakjes wat zout en peper of andere kruiden naar smaak. Wat voor kruiden je ook gebruikt, het moet in verhouding zijn. Nu kun je over de eerste laag de aubergine en courgette plakjes leggen. Deze volgorde herhaal je tot dat de schaal vol is of totdat de ingrediënten op zijn.

Als laatste giet je de saus over de inhoud van de ovenschaal. Knip nu een stuk aluminium folie af dat groot genoeg is om de ovenschaal af te dekken.

Zet de ovenschaal in de oven en bak deze in 40 minuten gaar. De aardappelen zijn gaar als je er makkelijk door heen kan prikken.

Eenmaal klaar kun je de vegetarische aardappelgratin gaan grillen op de grilstand van de oven. Verwijder nu het aluminium folie en rooster de Vegetarische Aardappelgratin zo’n 10 minuten lang tot de boven kant iets goudbruin in geworden.