Vanille cupcakes met Frambozen botercrème topping

Op deze manier kun je heerlijk frissen cupcakes maken, die iedereen zal kunnen waarderen.

Voor 12 Cupcakes

Ingrediënten:225 gram suiker
115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
2 Eieren
2 theelepels Vanille Extract
2 theelepels Bakpoeder
1/8 theelepel Zout
300 gram bloem
75 gram volle Melk

Voor de topping:

115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur

115 gram frambozen jam
½ theelepel Vanille Extract
450 gram poedersuiker
Eventueel verse frambozen, als garnering

Bereiding:

1)    Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de cupcakevormpjes in de bakvorm

2) Meng de suiker en de boter in een mengkom met elektrische garde. Voeg de eieren en vanille toe en meng totdat alles tot een zachte crème gemengd is. Voeg de droge ingrediënten toe en mix ze op lage snelheid door elkaar. Voeg daarna langzaam de melk toe.  Niet te lang mixen. Als alles goed gemengd is, is de mix klaar.

3) Lepel de mix in de cupcakevormpjes (ik doe dit met een ijslepel). Zorg ervoor dat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn. De cupcakes zullen nog rijzen.  Bak ze 20 minuten (of iets langer, controleer of ze klaar zijn door er een saté prikker in te steken. Is de satéprikker nog nat, dan zijn ze nog niet gaar). Laat ze 45 minuten afkoelen voordat de topping erop komt (anders smelt je topping).

4) Om de topping te maken, alle ingrediënten samenvoegen (behalve de verse frambozen, als je die gebruikt). Mix ze samen. Doe de topping in een spuitzak met een grote stervormige punt en spuit de topping op de cupcakes. Daarna kun je de verse frambozen toevoegen. Eet smakelijk!