Je kunt spruitjes roerbakken. Veel mensen weten dat je spruitjes kunt koken en wokken, maar ook spruitjes roerbakken is een keuze die steeds meer mensen maken. Daarvoor kun je de spruitjes roerbakken in bijvoorbeeld kerrie olie. Als je die keuze gaat maken dan herken je de spruitjes niet meer terug! Wil je vandaag ook de spruitjes roerbakken? Dan kun je dit als bijgerecht serveren op tafel. Het recept is gebaseerd op twee personen en het bevat in totaal 275 kcal voedingswaarden. De bereidingstijd is in totaal vijftien minuten. Dus ook wanneer je een keer
haast hebt kun je de spruitjes roerbakken en toch een gezonde maaltijd op tafel serveren!
Ingrediënten spruitjes roerbakken
De keuze is gemaakt, je gaat spruitjes roerbakken. Maar wat heb je hiervoor allemaal nodig? Dit hebben we voor je op een rijtje gezet. De ingrediënten die je nodig hebt bij spruitjes roerbakken zijn:
- 350 g spruitjes
- 28 g walnoten (zakje à 55 g)
- 2 el wokolie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 rode ui
- 100 ml kraanwater
Keukenspullen voor spruitjes roerbakken
Bij het spruitjes roerbakken kun je het beste een wok gebruiken, hierdoor kun je variëren met sausjes en krijgen de spruitjes een heerlijke smaak!
Bereidingswijze spruitjes roerbakken
Je gaat spruitjes roerbakken, je vraagt je misschien af hoe je dan te werk dient te gaan. Dit leggen we je hier nu uit. Als je onze stappen gaat volgen dan kun je de spruitjes roerbakken en daarna lekker smullen maar!
- Je halveert de spruiten. Je hakt de walnoten grof.
- Vervolgens verhit je de olie in een wok en roer je de kerriepoeder door de olie.
- Dan schep je de spruiten door de kerrie-olie en roerbak je deze in drie minuten.
- Je snijdt nu de rode ui in reepjes en dan voeg je deze aan het mengsel toe en roerbak je dit nog twee minuten.
- Dan schenk je het water er bij en laat je de spruiten nog 3-4 min. op hoog vuur gaar worden.
- Het beste is het om het vocht te laten verdampen.
- Dan schep je de walnoten door de spruiten en warm je het gerecht al omscheppend nog even door.
- Je kunt het geheel het beste op smaak brengen met (versgemalen) peper en zout.
Combinatietip spruitjes roerbakken
Je kunt de spruitjes roerbakken en dan opdienen met gehaktballen met aardappelpuree. Dit is voor velen een heerlijke maaltijd. Daarbij kun je natuurlijk er jus van de gehaktballen over de spruiten doen. Maar eerst maar eens proeven hoe de geroerbakte spruiten in de kerrie olie smaken. Er kan ook altijd een stukje rundsvlees klaar worden gemaakt, daar heb je ook lekkere jus van die je over de spruitjes kunt doen wanneer je ze gaat roerbakken in gewone olie. Kortom, genoeg variatie mogelijk met spruitjes roerbakken, begin maar eens met experimenteren en ontdek wat jij lekker vindt!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) spruitjes roerbakken
Je hebt gekozen voor spruitjes roerbakken, maar hoeveel voedingswaarden zijn er dan per portie? Bij een eenpersoonsportie bevatten de spruitjes de volgende voedingswaarden:
- energie 275 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 11 g
- vet 21 g waarvan verzadigd 3 g
- natrium 15 mg
- vezels 8 g