Pommes Duchesse

Pommes duchesse

Pomme duchesse, ook wel aardappel toefjes genoemd, ken je vast wel. Je bakt ze in de oven. Vandaag laat ik je zien dat je deze heel makkelijk zelf kan maken en dan met zoete aardappel i.p.v. gewone aardappel.

Het maken van deze pomme duchesse lijkt misschien moeilijk maar niets is minder waar. Eigenlijk is het niks meer dan aardappelpuree maken en deze in een toefje spuiten. Een kind kan de was doen, toch? Het mooiste is om de toefjes te spuiten met een gekarteld spuitmondje. Die had ik helaas niet bij de hand dus heb ik een glad spuitmondje gebruikt. Dat gaat ook prima. Als je geen spuitmondjes in huis hebt dan kun je ook altijd een puntje van de spuitzak afknippen en de puree zo spuiten. Het resultaat is een heerlijk bijgerechtje.

Ingrediënten voor ongeveer 20 pomme duchesse

400 gram zoete aardappel

1 eidooier

Peper en zout

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappel in een flinke snuf zout totdat deze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stamp de aardappels met een stamper tot een glad mengsel. Roer hier snel de eidooier door en breng op smaak met peper en zout.

Schep de aardappelpuree in een spuitzak met kartelmondje en spuit hier toefjes mee op de bakplaat.

Bak de pomme duchesse 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze een krokant korstje heeft.

Opzoek naar meer recepten?