Pastasaus

Pastasaus

Er zijn honderden verschillende soorten pastasaus. Natuurlijk kennen we allemaal de bolognese en carbonara. Vandaag laat ik je zien hoe ik graag mijn pastasaus maak. Met gehakt en veel verse groenten.

Zelf pastasaus maken is iets wat ik niet van huis uit ken. Mijn moeder maakte altijd de pastasaus uit een pakje. Helemaal niks mis mee wat mij betreft, ik vond het altijd heerlijk. Toen ik voor mezelf ging koken ben ik gaan experimenteren met het maken van pastasaus. Met de ingrediënten heb ik veel gewisseld maar de versie die ik vandaag met jullie deel is mijn favoriet. Er zitten niet echt bijzondere ingrediënten maar dat hoeft wat mij betreft ook niet.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram half om half gehakt

1 blikje tomatenblokjes

1 groot blikje tomatenpuree, 140 gram

2 uien

3 teentjes knoflook

250 gram cherrytomaten

1 prei

1 rode paprika

75 milliliter balsamico azijn

1 eetlepel oregano

15 gram verse basilicum

Bereiding

Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen.

Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

Als de ui glazig ziet voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Rul het gehakt in de pan bij het tomatenpureemengsel. Voeg na een paar minuten de paprika bij en bak deze mee.

Voeg de tomatenblokjes, prei, balsamico azijn en oregano toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg deze toe aan de saus. Snijd de basilicum fijn en roer dit net voor serveren door de saus.