Nacho sweet chili cheese

Nacho sweet chili cheese

Een heel snel en makkelijk recept daar hou ik erg van. Combineer daar nacho’s bij en ik ben blij. Als ik met vrienden een terrasje zit bestellen we dit eigenlijk wel bijna altijd. Dus ik besloot dat het tijd was om wat te gaan experimenteren en mijn eigen versie te maken. Hierbij mijn recept van de Nacho sweet chili cheese.

Dit recept is ontzettend makkelijk en snel te maken denk aan ongeveer 6 minuten. Ik maak dit ook wel eens met feestjes en is een echte aanrader. Zo klaar en een keer iets anders dan de gewone zoutjes en chipjes.

Benodigdheden:

  • Tortilla chips (Doritos Cool American is die ik gebruik)
  • Geraspte kaas
  • Sweet chili saus

Verwarm je oven voor op 150 graden heteluchtoven.

Je kan een gedeelte van zak gebruik of hele zak of meer zakken. Gooi de nacho’s op een bord of op een dichte bakplaat als je heel veel wilt maken voor met een feestje. Leg daar nog wel even een bakpapiertje onder voor eventueel lekken van de saus. Dat scheelt weer met schoonmaken.

Gooi dan zoveel sweet chili saus erover wat je lekker vind en probeer het een beetje te verdelen, zodat je niet een hap saus heb.

Gooi de kaas er over en je ben klaar. Wat ook een mogelijkheid zou kunnen zijn, is geitenkaas of een andere kaas, net wat je zelf persoonlijk lekker vind. De kaas die ik er over heen strooi is een zakje geraspte smeltkaas van de Jumbo.

De nacho’s kan je uit de oven halen als de kaas is gesmolten en de nacho’s een beetje bruin/verbrand er uitzien. Dan is het echt tijd om ze uit de oven te halen. En genieten maar! Pas in begin nog een beetje op dat het bord en de saus erg warm kan zijn.