Mosterdsoep

Mosterdsoep

De herfst is nu echt begonnen en ik moet zeggen dat ik er naar uit heb gekeken. Natuurlijk is de zomer heerlijk maar de herfst is mijn favoriete seizoen. Ook op het gebied van eten. Na een zomer vol salades en barbecues ben ik helemaal klaar voor pompoengerechten, stoofpotjes en natuurlijk heerlijke soepen. Vandaag heb het recept voor een heerlijke herfstsoep voor jullie: Knolselderij – Mosterdsoep.

Wat mij betreft is het eten van soep niet aan een seizoen gebonden. Ik eet het hele jaar graag soep. Misschien heb je wel meegekregen dat ik sinds begin dit jaar ook wekelijks soep verkoop.

Door het maken van de soepen op vrijdag schiet het er eigenlijk wel eens bij in om op andere dagen soep te maken. Daardoor maak ik ook een minder vaak nieuwe soepen. Zonde natuurlijk dus is het tijd voor een soepje dat ik nog niet eerder had gemaakt. En daar kwam deze Knolselderij soep uit. Een echte herfstsoep, die qua structuur wat op erwtensoep. Een dikke soep die je prima als maaltijdsoep kunt eten. De mosterd geeft de soep wat extra pit. Ik maakte deze soep vegetarisch maar uitgebakken spekreepjes zouden ook heerlijk bij deze soep smaken.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine knolselderij

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 liter groentebouillon

4 eetlepels grove mosterd

Evt. bieslook voor de garnering

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Schil de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

Fruit de ui en knoflook in wat olie aan. Als de ui glazig is voeg je de knolselderij toe en bak deze een paar minuten mee.

Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg nu de mosterd toe en roer goed door. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Snijd de bieslook fijn en verdeel dit over de soep bij het serveren.