Meloensalade

Meloensalade

Het is de eerste week van september dus de zomer is ten einde. Het ‘gewone’ leven is weer begonnen. Op de valreep deel ik nog een zomers receptje met jullie. Om nog even vast te houden aan dat zomer gevoel en omdat deze meloen salade erg lekker is.

Salades horen wat mij betreft echt bij de zomer. Je kunt er eindeloos mee variëren, Ik doe graag fruit in mijn salades. Vandaag heb ik gekozen voor meloen. En dan wel voor de cantaloupe, dat is mijn favoriet. Je kunt voor deze salade natuurlijk ook een ander soort meloen gebruiken. Galia bijvoorbeeld. Eigenlijk is deze salade een variatie op de klassieke combinatie meloen met ham. Het zoute van de ham combineert perfect met het zoete van de meloen.

Ingrediënten voor 2 personen

75 gram veldsla

½ cantaloupe meloen

6 plakken parmaham

20 mini mozzarella bolletjes of 1 grote bol mozzarella

Balsamico crème of balsamicoazijn

Bereiding

Snijd de meloen in tweeën en verwijder met een lepel de zaadjes. Verwijder met een mes de schil en snijd de helft van de meloen in stukjes.

Als je een bol mozzarella gebruikt snijd deze dan ook in stukjes.

Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel ook de mozzarella en de meloen over de borden. Scheur de ham in stukken en verdeel dit ook over de salades.

Besprenkel de salade met de balsamico crème of azijn.