Vijf lekker luxe varianten gevulde eieren maken. Met ansjovis, garnalen, tonijn, pizzakruiden en Mexicaans.
Ingrediënten
Als basis voor 8 hapjes halve gevulde eieren
- 4 eieren
- 25 gram boter
- 1 eetlepel mayonaise of halvanaise
- peper en zout
Gevulde Eieren Maken
- Voor gevulde eieren maken, moeten de eieren eerst hard worden gekookt. Meestal zal dit zijn rond de 10 tot 12 minuten, maar het is een beetje afhankelijk van de grootte van het ei en of de eieren worden gekookt vanaf een pannetje met koud water of direct in kokend water worden gelegd.
- Spoel de eieren goed af onder koud stromend water of leg ze even in een bakje met koud water
- Pel de eieren
- Voor de gevulde eieren moeten de hardgekookte eieren worden gehalveerd
- Schep voorzichtig het eigeel eruit en doe dit in een bakje
- Leg de helften eiwit apart
- Wrijf de eidooiers fijn door een zeef of prak deze fijn
- Voeg de boter, de mayonaise en wat peper en zout toe en meng dit tot een smeuïg geheel
- Doe dit eigeel mengel in een spuitzak en vul de eiwitten hiermee of… om de gevulde eieren extra lekker te maken
Recepten
- Ansjovis Eieren – Meng de eidooiers met 3 eetlepels ansjovispasta
- Garnalen Eieren – Meng de eidooiers met 50 gram Hollandse garnalen (fijn gehakt) en één kleine stengel bleekselderij, zo fijn mogelijk gesneden
- Tonijn Eieren – Meng de eidooiers met drie eetlepels gesneden super verse tonijn en 2 theelepels citroensap, of eventueel 3 eetlepels uitgelekte tonijn uit blik
- Mexicaanse Eieren – Meng de eidooiers met 1 theelepel chilisaus, 1 kleine tomaat (zonder vel en heel fijn gesneden)
- Pizza Eieren – Meng de eidooiers met 1/2 theelepel oregano poeder, een snufje knoflookpoeder en twee theelepels tomatenketchup of tomatenpuree