Pannenkoeken Recept

Appel pannenkoeken

Appelpannenkoken zijn één van de meeste geliefde variaties voor pannenkoeken, en dan met name voor kinderen.

150 g bloem,
1 snufje zout,
3 eieren, 7/l melk,
4 middelgrote zure,
zachte appel,
1 el citroensap,
2 el rozijnen,
1 el suiker gesmolten boter voor het bakken,
kaneelsuiker voor erover.

Bereiding:

Meng in een kom de bloem, eieren en het zout. Roer de melk erdoor tot er een dik, vloeibaar beslag is ontstaan. Voeg het citroensap, de rozijnen en suiker toe. Laat het beslag afgedekt 30 minuten op kamertemperatuur staan. Snijd de appels in vieren, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd het vrucht vlees in hartjes die even dik zijn. Verhit 1 eetlepel gesmolten boter in een koekenpan. Schep een kwart van het beslag in de pan. Leg de partjes appel er in de vorm van een ster op en bak de pannenkoeken circa 2 minuten op matig vuur. Draai de pannenkoeken om met behulp van 2 borden en bak hem in nog 3 minuten gaar. Bak van de rest van het beslag nog 3 pannenkoekken. Bestrooi de pannenkoeken met suiker.

Om een dikke, met fruit belegde pannenkoeken om te draaien schuift u de pannenkoek met een pannenkoekmes op een bord en legt u er een ander bord op.

Draai het geheel om en laat de pannenkoeken terug in de pan glijden. U kunt ook de in vieren gesneden appel raspen en door het beslag mengen.

Op ongeveer dezelfde manier kunt u het pannenkoeken recept maken voor pannenkoeken met peer. Neem dan peer in plaats van appels.