Aardappelsalade

Aardappelsalade met griekse yoghurt

Een authentieke Griekse aardappelsalade, die je overigens ook met Bulgaarse of gewone yoghurt kunt maken.

IngrediĆ«nten: 

  • 800 gram aardappelen, wanneer mogelijk rode
  • 1 el. witte  azijn, liefst balsamico
  • 1 blikje artisjokken in vieren, uitgelekt
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 125 ml zure room
  • 3 lente-uitjes – zowel groene en witte delen
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 1 el. verse dille fijngehakt
  • 1 el. verse tijm fijngehakt
  • 3 el. verse koriander fijngesneden
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 2 selderij staven, in stukjes van 1cm.
  • Zout & peper

1. Aardappels koken
Was de aardappel en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm en doe dit in grote pot. Bedek met water en voeg een eetlepel zout toe. Kook de aardappel in 10 tot 15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de aardappel niet doorkoken, te zacht is niet lekker voor de salade.

2. Koelen en marineren
Giet aardappelen af met koud water en doe in een grote kom. Besprenkel met azijn en plaats deze in de koelkast.

3. De dressing voor de aardappelsalade maken
Meng de Griekse yoghurt, zure room, lente-uitjes,mosterd, dille, tijm, en knoflook. Breng op smaak met peper e zout.

Meng de selderij en artisjokken in Griekse yoghurt mengsel.

4. Alles mengen
Als de aardappelen zijn afgekoeld kan je deze met het yoghurtmengsel mengen. Doe dit zo dat de aardappelen een dun laagje yoghurt om zich heen hebben. Garneer met koriander.